Implantátumok

Napjainkban rutinszerűen alkalmazott eljárás az elveszített fogaknak az állcsontba ültetett „műgyökerekkel", implantátumokkal történő pótlása. Az eljárás során a fogmedri csontba műtéti úton szövetbarát anyagot, titánból készült implantátumot helyezünk. Jelenleg a fogászat legdinamikusabban fejlődő területévé a tudományosan alátámasztott, kísérletileg igazolt implantológia vált.

A dentális implantátumok segítségével a természetes fogakhoz hasonló értékű fix fogpótlások készíthetők a megmaradt fogak károsítása (lecsiszolás, egyéb preparálások) nélkül. A kivehető fogpótlások kiegészítése műgyökerekkel nagyban fokozza azok stabilitását, kényelmesebbé teszi azok viselését.

Ma már - a vonatkozó szakmai standardok betartása mellett - statisztikailag igazolhatóan a behelyezett implantátumok 97%-a sikeresen rögzül, „szervül" a befogadó csontba. Természetesen, mint az emberi testbe helyezett minden idegen test, ez sem tekinthető „örökös" megoldásnak, azonban a reálisan elvárható kihordási idő mára már meghaladja az egy évtizedet.

Praxisunkban a német Wieland cég Wital implantátumait, illetve a kedvező árú, magyar fejlesztésű és magyar gyártású A.I.S. Implantátumokat ajánljuk Önöknek.

Link: Magyar Fogorvos


Vissza az előző oldalra